RegistreerStap 1 vanaf 4

Word lid

Fjord Club is onze manier om waardering te tonen voor diegene die graag met Fjord Line reizen. Meld u aan.

* Geldig mobiel telefoonnummer is verplicht
Voorbeeld: +31 600 00 00 00 of +31 60 00 00 000

Ontdek hoe de Noorse Vikingen leefden-bilde

Number of votes:

Ontdek hoe de Noorse Vikingen leefden

Dit zijn de 5 beste plaatsen in Noorwegen voor het echte Vikinggevoel.

  1. Het Vikingschipmuseum, Oslo

Het Vikingschipmuseum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Vikingen. Hier bevinden zich ’s werelds twee best bewaarde houten Vikingschepen, die beide dateren uit de 9e eeuw. Kleinere voertuigen, sleeën, een karretje met buitengewone versieringen plus een hoeveelheid gereedschappen, harnassen, textiel en huishoudelijke spullen maken de collectie compleet.

Lees meer over het Vikingschipmuseum.

  1. Lofotr Vikingmuseum, Borg, Lofoteneilanden

Reis terug in de tijd en ervaar het leven in een Vikinghuishouden in Borg, vlakbij Leknes, waar de restanten van het grootste bekende Vikingtijd-langhuis zijn gevonden. Beluister de verhalen over de Vikingen en hun macht, glorie en rijkdom. Neem deel aan een Vikingfeest en laat je vermaken terwijl je wordt ontvangen door de gouverneur, zijn vrouw en hun slaven. In de zomer kun je roeien op een Vikingschip, varen en een poging wagen tijdens het bijlgooien en boogschieten.

Lees meer over het Lofotr Vikingmuseum.

  1. Karmøy en Haugesund, Rogaland

Na de slag bij Hafrsfjord in 872 stichtte Harald Veelhaar Noorwegens eerste troon in Avaldsnes. Volg zijn voetsporen en ontdek de rijke historie van de Vikingen in Karmøy Kulturopplevelser. Hier vindt ook een Vikingfestival plaats.

Lees meer over de Vikingnederzettingen in Avaldsnes

  1. Stiklestad Nationaal Cultuurcentrum, Nord-Trøndelag

Het St. Olavfestival trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers. Hier vind je onder meer een middeleeuwse markt, een kunsttentoonstelling, concerten, theatervoorstellen en seminaria. Ook erg populair is het St. Olavtoneelstuk dat elk jaar eind juli wordt opgevoerd. Hiermee werd begonnen in 1954 en het is nu het langstlopende openluchttoneelstuk van Noorwegen. Het speciaal hiervoor gebouwde amfitheater is tevens het grootste openluchttheater van Scandinavië.

Gedurende elke zomerdag heet ‘Stiklestad Summer’ jou en je familie van harte welkom.

Lees meer over het Stiklestad Nationaal Cultuurcentrum en Stiklestad Summer.

  1. Vikingvalleimarkt, Gudvangen, Fjord-Noorwegen

Het Vikingkamp in het kleine dorpje Gudvangen, gelegen op de oever van het schilderachtige Nærøyfjord (UNESCO-werelderfgoedlijst) vierde in 2012 zijn tiende verjaardag. Proef van het leven van de Vikingen op de Vikingmarkt waar je kunt toekijken hoe traditionele handgemaakte voorwerpen tot stand komen en waar je Vikingvoedsel kunt proeven, een kijkje kunt nemen in de Vikingtenten en zelfs kunt roeien op een Vikingschip (nou ja, op een replica).