RegistreerStap 1 vanaf 4

Word lid

Fjord Club is onze manier om waardering te tonen voor diegene die graag met Fjord Line reizen. Meld u aan.

* Geldig mobiel telefoonnummer is verplicht
Voorbeeld: +31 600 00 00 00 of +31 60 00 00 000

Wandelen in Stavanger regio-bilde

Orrestrand. Foto: Frithjof Fure - Visitnorway.com

Number of votes:

Wandelen in Stavanger regio

Verken dit prachtige gedeelte van Noorwegen met de sightseeing-bus uit Stavanger, vanaf de boot op het Lysefjord of huur een fiets of auto om zelf het gebied te ontdekken.

604 meter boven de zeespiegel

Na een wandeling naar de Preikestolen kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht. De Preikestolen ‘hangt’ op een hoogte van 604 meter boven de Lysefjord. De wandeltocht neemt ongeveer twee uur in beslag. De start is bij Preikestolen Hytte.

Een nog grotere uitdaging? De bergwandeltocht naar Kjerag op 1000 meter hoogte aan het einde van de Lysefjord. In het zomerseizoen kunt u deelnemen aan georganiseerde wandeltochten naar deze bestemming onder leiding van een gids. Inclusief transport vanuit Stavanger of Sandnes.

Boottochten naar de Lysefjord zijn het hele jaar mogelijk.  In het zomerseizoen vaart de ferry vanuit Stavanger en Lauvvik verder door de Lysefjord. U kunt uw auto meenemen. De boottocht eindigt in Lysebotn. Vandaar kunt u met de auto door het berggebied terugrijden naar Sandnes of Stavanger. Boek je cruise over de Lysefjord met Tide ofRødne Fjord Cruise.

Kiting-Sola-Strand-Stavanger--122009-99-0274_2200
Kiting Sola Strand, Stavanger. Foto: Christopher Hagelund – Visitnorway.com

Stadsrondleiding Stavanger

In het zomerseizoen worden stadsrondleidingen door Stavanger georganiseerd met een Engels sprekende gids. Deel van de trip is per bus. Een prima manier om kennis te maken met Stavanger en zijn geschiedenis. Het is ook mogelijk een sightseeing te krijgen die is toegesneden op jouw wensen of de wensen van de groep. Daarvoor zorgen de organisaties die gidsen leveren.

Het enige ‘Palmeiland’ van Noorwegen: Flor & Fjære is een exotische plantenparadijs met restaurant op het eiland Sør-Hidle. Een boottocht van 20 minuten vanuit Stavanger. Twee afvaarten per dag. Geopend van mei – september.

Huur een fiets

Huur een fiets bij de VVV-kantoren van Stavanger of Sandnes. Maak een fietstocht over de North Sea Cycle route. Stop onderweg eens voor een picknick op het strand of bij een rustig plekje langs de route.

In Sandnes begint ook een fietsroute die door Jæren naar het bergland loopt.

Ontdek Stavanger met eigen auto

Maak een tochtje naar Byrkjedalstunet om daar te gaan eten of de kaarsenwinkel te bezoeken. Ga ook eens kijken bij Gloppedalsura vlakbij Byrkjedalstunet. Gloppedalsura bestaat uit imposante rotsblokken die bij een lawine naar beneden zijn gekomen en rusten op een eindmorene van een gletsjer. De gletsjer die het hele gebied bedekte, is pas 10.000 jaar geleden gesmolten. Dit uitstapje kan gemakkelijk worden gecombineerd met een wandeling naar de Månafossen, een spectaculaire waterval. De tocht met de ferry door de Lysefjord is een mooie afsluiting.

Manafossen-waterfall-02006-99-0008_2200
Manafossen waterval. Foto: Johan Wildhagen – Visitnorway.com

Een tocht naar het Klooster Utstein is een reis terug in de tijd. Utstein was rond 900 na Christus de zetel voor Koning Harald Mooihaar. Op de terugweg naar Stavanger kan een bezoek worden gebracht aan de rotstekeningen bij Austre Åmøy. Een van de grootste plekken met rotstekeningen in Rogaland. De rotstekeningen zijn meer dan 3000 jaar oud. Het Archeologisch Museum in Stavanger kan specifieke informatie geven over deze rotstekeningen.

Jæren staat bekend om het ruige kustlandschap. En verder kun je een kijkje nemen bij  de oude pastorie van Hå of Mingar Walker Glasblazerij.

Langs de kust zijn hier verder veel vuurtorens te vinden, en meerdere hiervan kunnen met de auto worden bereikt. De vuurtorens van  Tungenes, Obrestad en Kvassheim raden wij zeker aan eens te bezoeken.